2014. május 27., kedd

A Fejlődési Spirál


A fejlődési spirál egy olyan térkép, melynek 3 zónája van, ahol a különféle ciklusaidat töltöd. Amikor leírsz egy Kört, visszajutsz oda, ahonnan indultál ám már egy másik minőségi szinten vagy. Ez a minőségi szint akkor magasabb, ha helyesen tetted meg a körödet. Ha ezt a térképet követed, egyszer eljutsz a Spirál csúcsára. Jelen szakaszban nem foglalkozunk azzal, mi van a csúcs fölött.

Az Első Ciklus
MEDITÁCIÓ

Ez a felkészülés, erőgyűjtés időszaka, amiben beépíted a meditációidba a világról alkotott eddigi ismereteidet. Egyszer el kell kezdeni. meditációs ciklusba az ember úgy kerül, hogy először depresszióssá válik. Ez egy jelzés a Szív (az Angyal) felé, melyben azt üzened, a jelenlegi értékrendek, melyek szerint élned kellene, nincsenek összhangban azokkal, amik szerint Te boldog lehetnél. Mivel távolodsz ettől, a Szíved bejelez és igyekszik arra az Útra terelni Téged, amit ő jónak lát. Igen ám, de Te egy olyan társadalomban élsz, amit a Szív elpusztítana, de nem teheti, mert azt az agyad a Saját Pusztulásodnak értelmezné. Az agyban van az elme, ami ezek után elkezd dolgozni, hogy kitalálja, hogyan valósítsd meg abban a világban a Boldogságod, ahol élsz.

Aki ilyenkor a vallásosságba menekül, nem tesz mást, mint rááll egy valakik által előre lefektetett ösvényre, mely vagy oda vezet, ahova előre akartad, vagy nem. Aki nem akar kockáztatni, saját kezébe veszi a dolgot. Ha sikerül anyagilag is előteremtenie az ehhez szükséges fedezetet (ki tudja hány év meditáció), az elkerülheti a pszichológusokat, mert egy ilyen embernek a dolgaiba kevesen szólnak bele. Nem úgy azokéba, akik ezzel nem rendelkeznek. Megjegyzem, ez a helyzet paradox, mert az Angyal célja pont ez lesz (ne legyen pénzed, mert akkor van esélyed a boldogságra), ám nem érti ezt a világot és nem tudja, ezzel pont ő nehezíti meg a dolgod. Ami az, hogy mindenki lesajnál, hülyének néz, egy igazi lúzerré válasz, aki arra sem képes, hogy eredményt mutasson fel (értsd: sok pénzt keres). Keleten könnyű, mert el tudsz vonulni a világtól, ám Nyugaton a puszta létezés is költség, amit valamiből elő kell teremteni és ha dolgozol, nem tudsz meditálni.

A meditatív környezethez azonban szükség van a teljes nyugalomra, amit az indián varázsló úgy jellemzett: meg kell állítanod a világot magadnak. Racionális elmével egy mai európai hangulatban kinevezed a szobádat/lakásodat egy holoszobává, ami köré az ablakon túli Külvilág csak vetül. Ekkor tudod magad függetleníteni tőle. Ez eleinte éveket is igénybe vehet, mert vannak ügyeid, barátaid, stb., amiktől/akiktől meg kell szabadulnod. Az igazi barátaid akkor is azok maradnak, ha csak évek múlva bukkansz újra fel. Ha felbukkansz. Ugyanis egy ilyen meditáció során megtalálhatod a Kiutat és ha kilépsz, itt biztosan meghalsz. A Kiút is egy érdekes dolog. Úgy nézett ki, mint az Osho Kártyán a Forrás. Valami azonban nekem nem stimmelt, megfordultam és az árral szemben visszaúsztam. Ez később úgy nézett ki, hogy visszatértem. Amikor eltűnik a mennyei légkör és megint belépnek az életedbe az evilági hatások, tudod, hogy a Ciklus végéhez közeledsz. Ugyanoda már nem tudsz visszamenni, ám egy másik minőségi szinten igen!

A visszatéréshez közeledve fel tudsz készülni azzal kapcsolatban, hogy megalapozd a következő meditációs ciklusod, ha visszaérsz a Spirálodnak ehhez a pontjához. Biztosan rendelkezve egy csomó informácval, hisz sok dolgot Te találsz ki, amik jellemzik a többi ciklusban a tevékenységed.

A Második Ciklus
FELADAT

Ha a Boldogságnak nem azt az útját választottad, amit felajánlanak neked, akkor a visszatérésed után ebben a világban azon kell dolgoznod, hogy azt itt teremtsd meg. Annyit már tudsz a világról, hogy erre a lehetőségeid jóval többek, hisz spirituális erőre tettél szert. Az is bizonyos, hogy van egy Terület (talán több is), ahol otthon vagy és itt van lehetőséged elvégezni azt a spirituális feladatot (olyan, mint egy küldetéstudat), amit az előző ciklusban alapoztál meg. Ennek részleteire nem térek ki, mert ez annyira egyedi lehet minden embernél, hogy felesleges. Ha a többiek felkészítése (azaz az Oktatás) lenne az enyém, akkor azt itt olvasod. A lényeg tehát a másokkal foglalkozás és a világ meggyógyítása, amihez hozzáteszed azt a Magad Részét, amilyen minőségben fel tudtál rá készülni.

A Harmadik Ciklus
TAPASZTALATGYŰJTÉS

Nézzük akkor. Felkészültél, megtetted azt, amire vállalkoztál, most pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés. Vagyis valami, ami annak van álcázva. Könnyen előfordulhat, hogy nézeteltérésbe kerülsz a Szíveddel, azaz az elméd más véleményen lesz valamivel kapcsolatban. Ez a valami BIZTOSAN a vágyaid között szerepel. Ha azt teszed, amit a vágyaid diktálnak, nem fogod sem munkának, sem megerőltetésnek érezni, ha azt csinálod. Amikor meg már igen, az annak az egyértelmű jele, hogy ismét egy Cilkus végén vagy és ami jön, az a tapasztalatok feldolgozása. Azaz ismét visszatértél az újabb Első Ciklusodba, elvonulsz a világtól és felkészülsz a következő Körödre.


Ami során vagy elfogadod az újabb ajánlatot, vagy teszel egy újabb kört és ismét egy más minőségi szintre kerülhetsz. Ha egy ilyenben benne vagy, nem tudsz meghalni, hisz ahol azt teszed, azokat a valóságokat egyben magad mögött is hagyod. Ha arra jutnál, hogy nincs hova hazamenned, otthon az, ahol az ember otthon érzi magát. Itt is a lehetőség, hogy megteremtsd!