2013. március 30., szombat

A Meditáció, mint tudati utazás


A meditáció kulcsa a légzés. Minden ettől függ. Ám itt most nem meditáció oktatás jön, hanem valami más. Aki megtanul meditálni, az még nem mondhat el mindent magáról. Csak annyit, hogy sikerült valahogy bejutnia a Kapun. Azon túl még számtalan felfedeznivaló van.

A kötött meditációk nagy hátránya, hogy utána a sorsod is kötötté válik addig, amíg el nem végzed azt (vagy ki nem adod lúzereknek). Sokáig voltam Én is ilyen lúzer, ám addig megtanultam csomó mindent és fejlesztettem Magam, amíg ez az időszak tartott. Tehát jól használtam ki, amit a lehetőségeim nyújtottak. Ilyet (kötött meditációkat/irányított meditációkat/vezetett meditációkat) csak akkor csináljunk, ha a bizalmunk az illetőben, aki mondja a szöveget töretlen. Előnye az, ha bízol az illetőben, akkor stabil kivezető utat nyújt.

Valójában az is meditáció, ha elbambulsz valahol. Mosogatás közben is érezhetsz ilyet. Általában akkor alakul ki, ha a végzett dolgaidat átveszi a másodlagos figyelem. Vannak azonban olyan emberek, akik magas szinten kiismerték magukat abban a spirituális térben (no és időben), ahova ilyenkor a tudat lép. A meditálók célja minél ideálisabb kapcsolatot kialakítani az Univerzális Energiával, így minél ideálisabb állapotot létrehozni a Külvilágban.

Ha egy hologram lapból levágsz egy pici darabot és azt lézerfénnyel világítod meg, akkor nem a pici darabot fogod ott látni, hanem az egészet piciben. Ha megvilágosodott fénnyel világítod meg Önmagad egy pici szeletét, akkor megtalálod az egész Univerzumot Magadban. Az ezotéria célja amúgy az, hogy ezt az utat megtaláld. Sokan a Csillagok Felé Visszavezető Útnak hívják, talán nem minden alap nélkül.

Ha már erről elmélkedünk és a gondolataink zöme is itt szárnyal, nézzünk egy gakorlati példát, melyben egy irányított meditációt fogunk elvégezni. Úgy van megírva, hogy mindenki kényelmesen megcsinálhassa, mert nem bonyolult. Ez amúgy egy rendkívül komoly meditáció és elég csak egyszer elvégezni.

Rendkívül komoly meditáció

1 Csússzunk le oda, ahova szoktunk.
2 Védjük le a helyet az avatatlan szemlélődők elől egy energiagömbbel, amit vizualizálunk hozzá.
3 Képzeljük el magunkat egészségesen, boldogan, örömmel teli életben és kérjük meg a Felettes Énünk, hogy a lehetőségeink, a szándékaink és a bevállalásaink ismeretében ehhez az elképzeléshez hozzon minket minél közelebb.
4 Szüntessük meg a védelmet.

5 Köszönjük meg ha akarjuk. Köszönjünk el, ha akarunk.
6 Csússzunk vissza.


A legjobb meditációk azok, amiket Te találsz ki. A legjobb meditációs technikák azok, amiket Te úgy látsz. Csak legyen meg benned a készség arra, hogy mindig a jobbat keresd és ne elégedj meg azzal, ami nem az igazi. Meditációban a tudatod képes lehet arra, hogy olyan pozíciókat váltson, ami alapvetően határozza meg az az utáni életed.