2013. április 2., kedd

A Feltételes Igazság


A Feltételes Igazsághoz két dolog kell.

1. Van egy olyan világképed/világértelmezésed, melyet Saját Magad alakítottál ki és alig nyugszik mások által tanított vagy úgy mondott alapokon (amiket Te kész tényként építettél be)

2. Mindent elfogadsz igaznak, ami nem ellenkezik a Saját Magad Igazságával azzal a feltétellel, hogy nem vernek át (így amíg a feltétel hatálya tart, semmit sem fogadsz el valójában, annak végével viszont akár mindent is)

A Feltételes Igazság egy nem létező valóságot nyit meg a spirituális térben, aminek szintén van fizikai tartománya. Így egy olyan világban vagy, ami Számodra normális, viszont mások addig láthatnak álomvilágban élő embernek, aki statikus élethelyzetben van. A Feltételes Igazság akkor válik valóssá, ha az igazad kiderül (Számodra elfogadottá válik) és nem vernek át (ami inkompetenssé teszi az objektív mérési eredményeket).

Olyan, hogy igazság azért nem létezik, mert előfordulhat olyan helyzet, amiben minden ellenérdekű félnek a saját nézőpontjából igaza van. Főleg úgy, hogy az általad igazságnak nevezett állapot folyamatosan változik, ahogy a látószöged emeled egy adott témában. Így érdemesebb az igazságot inkább a jelen igazságának értelmezni. Az objektív igazság sem vonatkozik mindenre, csak a mérhető dolgokra. A legjobb igazságértelmezést eddig Oshotól láttam, aki a következőt mondja.

Olyan, hogy igazság nem létezik, csak hazugság van. Ez a hazugság olyan, mint egy máz a tortán és rétegei vannak. Ahogy a látószöged emelted, felismered a hazugságot. Ahogy ez megtörténik, a hazugság eltűnik onnan és amit alatta találsz, az nevezhető Számodra akkor, abban a pillanatban az igazságnak. Ám az csak egy újabb hazugságréteg és egyszer elérhetsz oda, hogy azt is eltüntetheted.

Azaz ez a kutatómunka is csak egy Hazugság abban az értelemben, hogy fölé lehet fejlődni az Igazság keresésében, ám addig, amíg alatta vagy, olyan, mint a Biblia.