2013. április 2., kedd

Világértelmezés


A világértelmezés változása akár gyökeres változásokat hozhat bárki életében. Aki megtér, nem tesz mást, mint világértelmezést vált. Itt elkerülném azt, hogy vallásos felhangot adjak az írásoknak, ám nem lehet elmenni szó nélkül az mellett, hogy sokszor a megtért emberek hatalmas pozitív irányú személyiségi változáson esnek át. Ebben nagy szerepe van a következőnek.

A világot Te vetíted Magadnak. Két dolog határozza meg azt, (Neked) milyen a világ.
1. Mit tudsz a világról
2. Mit hiszel a világról

A tudományos eredmények alakítják az 1. pontot, a spirituális megtapasztalásaid a 2. pontot (annak hiányában marad a vallásba vetett hited). Amikor valaki megtér, nem történik más, mint a hite veszi át a vezető szerepet. A hit ereje nagy lehet és ez hozhatja meg azt a belső nyugalmat, amit az ilyen embereken azonnal meglátunk.

A világnak azonban számtalan megközelítési és értelmezési módja van. A vallások már mások által kitaposostt utak, amire nagy tömegek léphetnek rá. Nem szabad azonban elfelejteni azt, hogy a spirituális fejlődés egyéni utat jelent, vagyis előfordulhat, hogy valaki átlépi a valláshatárt és sikerül kitörnie abból a közegből. Vagyis a folyamat működik visszafelé is. Az ezoterikus társaságok mesterei közül azok, akik gond nélkül elengedik azokat, akik menni akarnak, figyelembe veszik ezt az egyéni út megközelítést. Vannak azonban olyan csoportok, ahol szektásodás jelei figyelhetők meg. Később beszélni fogok a tudathálózatokról, ekkor válik érthetővé, miért olyan nehéz elhagyni egy ilyen csoportot és az emberi alakok eltérő erőszintjéről, amiben pedig az derül ki, egy ember szándéka mennyiben korlátozhatje be egy másik életét, különösen akkor, ha valamilyen kötelék tartja őket össze.

A saját (IT) értelmezésemben a világ olyan, mint egy holografikus videojáték, amiben Te benne élsz (játszol). A tudatod a böngésző, amivel rá tudsz csatlakozni mindenféle hálózatokra (imával vagy meditációval) és ott különféle műveletekre vagy képes. Az emberek azért járnak ezo-közösségekbe, hogy beavassák őket, vagyis magasabb erőszintre kerüljenek ezeken a hálózatokon. Hogy az élet nevű kalandjátékban többmindenre legyenek képesek, vagyis a karaktereik fejlődjenek. Itt is van azonban hálózatépítés és sok mester nem szórakozik azzal, hogy korrekt információkat adjon az embereknek, ha azokat be is lehet építeni a saját hálózatban maga alá.

De mi is ez a beavatás? Az agyad egy holografikus computer, aminek vannak beállításai. Ezek a beállítások sok mindent szabályoznak és lehet ezeken állítani. Az agyi területek fejlesztésének sok útja-módja van. A tudomány tagadja ezeknek az emberek által elmével vezérelt energiáknak a létét, mivel nincsenek pontos mérési eredmények és nem nagyon lehet ezeket a műveleteket dokumentálni. Személyes tapasztalatom az, egy ilyen beavatás után az érzékszerveink működése megváltozik és kinyílik a belső világ. Új érzékelések és új képességek keletkeznek. Amikor rájöttem arra, hogy egy ilyen ezo-társaságban milyen veszélyek leselkednek az egyéni utas fejlődésre, kialakítottam egy technikát arra, hogy úgy tudd fejleszteni az agyad, hogy be se tedd a lábad ilyen közösségekbe. Az agyadnak egészen más területeit használod gyerekként és másokat felnőttként. Ha sokáig nem használsz valamit, az visszafejlődik. Amikor olyan hatások érik az emberi agyat, amit annak értelmeznie kell, előfordulhat, hogy ilyen területek kapcsolnak be újra. A gyakorlatban azt veszed észre, hogy új spirituális képességid lesznek, amiket használhatsz a köz javára és/vagy saját boldogulásodra.

A világértelmezés kialakításánál legfontosabb szempont, hogy csak a saját megtapasztalásainkra építsünk. Aki nem képes arra, hogy önálló gondolatai legyenek, számukra ott vannak a papok, akik szívesen beszélgetnek erről. A bátrabbak kereshetnek maguknak egy mestert, akitől tanulhatnak (ez lehet olyan, mint egy szerencsejáték). Egyszer egy cégvezető megkérdezte Tőlem, hogyan tudna ő is ilyeneket csinálni, amiket Én. Azt válaszoltam neki, bízza a cégét egy megbízható emberére, ő pedig maradjon a lakásában. Egész nap ne csináljon semmit, csak befelé figyeljen. Minél inkább képes ezt hosszú ideig betartani, annál több értékes energia épül be. Ha nem találkozik az emberek energiamezejével az aurája, akkor idővel kitisztul és elkezd először hallani, aztán látni. Nem hitte el, pedig az a sok szent ember, akiről hallanak, MIND ezt tette. A legalkalmasabb hely erre egy erdő, ám a mai korban nehéz évekre elvonulni egy erdőbe, ám meg lehet szervezni a meditációt egy európai nagyvárosban is. Nekem 8 évig sikerült. Ennek az oldalnak nem lehet célja a teljes tudás- és ismeretanyagom átadása, ám képezheti az itt eltöltött idő alatt szerzett tudás melléktermékét, amit mások tudnak hasznosítani.