2013. április 3., szerda

Felkészülés


Ha komolyan akarod ezt csinálni, fel kell rá készíteni a tudatod. A Kollektív Tudat nem fogja azt tudni, hogy Te (valamelyik ember) pontosan melyik ember is vagy a sokból. A Kollektív Tudat először azt fogja érzékelni, hogy valaki eltér a szokványos állapottól. Amikor rálépsz erre az Útra, azt onnan fogod megtudni, hogy a Szíved elkezd tiltakozni azzal szemben, ami felé tartasz. Ezt a tiltakozást meglátja az angyalod (a Szívoldal lényei közül az egyik) és fokozott figyelmet kezd tanusítani irántad.

Az első látható jele annak, hogy elindulsz a felemelkedési folyamatod útján a depresszió. A tudomány erre úgy reagál, hogy az orvosok útján megpróbál Téged visszatéríteni az általa normálisnak tartott sávba, vagyis meggyógyítani. Adott is egy nevet ennek (depresszió) és betegségnek tekinti. Pedig nem az! A gond az, ha Te ezt elhiszed, hogy beteg vagy, azzá is válsz (amit hiszel, Neked az van). Valójában nem történik más, mint a tudatod elindul egy másik pozícióba (vagyis fejlődik), az 'Én vagyok az Egyetlen' állapotából a 'Vagyok Aki Vagyok' állapotába. Ha közben találkozol egy pszichológussal, nagy eséllyel kapsz be egy KO értékű találatot a változási folyamatodban és megrekedsz az utadon. Az első dolog tehát, hogy biztosítsuk magunkat arról, nincs semmi bajunk, csak elindultunk egy változáson.

Az emberi agy egy igen komplex dolog és egyes emberként nehéz szembenézni a pszichével. Valójában a spirituális emelkedés összes nehézsége itt van. A változással szemben minden és mindenki elkezd tiltakozni, aki a megszokásban él és kapcsolatban áll Veled. Ezek a tiltakozások számos formát öltve jelennek meg a tudathálózaton és megjelennek a Te tudatodban is. Mivel egy egy hálózat, aminek Te is a tagja vagy és minden az agyban történik, a legnagyobb ellenséged a saját agyadban találod, amikor ezek az energiák elkezdenek gondolati alakokat ölteni. Olyan érzés lesz, mintha a világ összefogott volna ellened, pedig semmi más nem történik, mint Te vagy az, aki kibocsátja magából az ellenhatásokat. Aztán az emberek elkezdenek aszerint vielkedni, ahogy az agyadban kialakuló folyamatok szabályozzák a vetítést.

Az első dolog, ami nélkül el sem szabad kezdeni a komolyabb meditációkat, a Félelem legyőzése. Ha nem félsz, nem is történik bajod, hisz a félelmek természete olyan, hogy azok többnyire megjelennek az életedben (hogy szembe tudj velük nézni és le tudd azokat győzni). Legfontosabb tehát, hogy ne is adjunk esélyt annak, hogy bármi bajunk eshet. A komolyabb meditációkat azért csinálod, hogy tudással rendelkező ember váljon belőled. Sokan abban a tévhitben vannak, hogy ez egy egyszerű folyamat és milyen menő dolog. Ahova Én eljutottam, azt a tudást próbálják lelopni, lemásolni mindenféle olyan figurák, akik azt sem tudják, mi fán terem. Egy majomcsapat se tudna irányítani egy atomerőművel, így történik ezekkel az emberekkel is. A tudásomért sokan irigykednek, azonban senki nem cserélné el azokat az éveket, amíg megszereztem azt. Amikor az izraeliek fájdalomtámadást indítottak, kiröhögtem őket azzal, hogy ez sehol sincs ahhoz a fájdalomhoz képest, amivel hónapokig életem megszakítás nélkül. Ha elindultál az Úton, nem tudsz megállni és bármi jön, túl kell rajta jutnod. A tudassal rendelkező emberré válás nehézségeiről Carlos Castaneda nélkül soha nem tudnánk olyan érthetően olvasni, ahogy itt megtehetjük.

A gyakorlati felkészülésben az első dolog, amit meg kell tennünk, hogy biztosítjuk egy hosszabb meditációs ciklus stabil anyagi feltételeit. Lefordítva fogalmad sincs, hány évig, de biztosan nem lesz semmilyen bevételed és amíg meditálsz, nincs is szükséged sem autóra, sem úgy semmire, ami elvonhatná a figyelmed a lényegről. Érdemes a mobiltelefont is kikapcsolni az első évben. Ez arra is jó, hogy automatikusan eltűnnek az életedből a felesleges emberek, akik úgyis megharagszanak, ha nem hívod őket vissza, aztán ki is lépnek az életedből. A barátaidat onnan ismered majd meg, hogy ők akkor is Veled vannak, ha változol, mert nem kötik ilyen feltételhez a barátságukat. Később, amikor már jobban hiszel és bízol a belső információkban, tudni fogod, ki a barátod és ki nem az. Sokszor teljesen más eredmény jön ki erről a kérdésről később, amikor magasabb látószögre érsz, mint ma, ahol az a barát, aki annak mutatja magát. Azt nézd meg, keletkezik-e új érték általa, vagy csak belőled él és jól kommunikálja le magát.

A következő dolog már nem annyira a felkészülésről, mint inkább a meditációs ciklus kezdetéről szól: Önmagad átprogramozása (itt megtalálod a hogyant). Ám azt, hogyan kezdd, Rajtad kívül senki nem fogja tudni megmondani, csak segíteni tud benne. Ha csak az olvasás szintjén érdekel továbbra is a halál és annak kutatása (más szóval az istenkutatás), akkor csak az Én igazságomhoz jutsz hozzá. Ahhoz, hogy a saját megtapasztalásodra tudj építeni, fel kell rá készülnöd. Erről szólt ez a rész.