2013. április 7., vasárnap

Kollektív Tudat - Egyéni Tudat


Az emberi agyban ez a két tudatforma található. Akik a meditációkban eljutottak egy adott szintre, megfigyelhetik, hogy a két agyfélteke négyre változik, erről majd később. Most a lényeges megértenivaló az, hogy minden emberben ott van ez a két tudatforma, civilizációnként eltérő arányokban. Onnan tekinthető valaki európainak, ha ezek az arányok megfelelnek az európaiságnak. Így minden kultúra tudja önmagára értelmezni.

A Kollektív Tudatra legjobb példa a kairói forgalom. Aki járt Egyiptomban, tudja, miről beszélek. Ott az emberek sokkal fogékonyabbak az intuícióra és ez az egész életüket meghatározza. Aki nem tudná, az egyiptmoi autósok két dologra tesznek nagy ívben: a sávokra és a közlekedési lámpákra. Mégis alig van baleset. A forgalom csak úgy hullámzik ide-oda, mert jogos az a gondolat, hogy ahol elfér 5 autó is, ott miért menjen 4 csak azért, mert vonalak vannak festve az útra. Egy ekkora városban pedig (ahol órákig tart amúgy is az út két kerület között) tényleg nem érthető, miért kellene megállni a pirosnál, hogy még jobban teljen az idő. A KRESZ-t az Egyéni Tudatos csókák találták amúgy is ki, akik jól meg is bonyolították a dolgot a jobbkéz-szabállyal, pedig lehet a kereszteződés előtt dudálni is és aki hamarabb nyomja, azé az elsőbbség. Európában azonban télen nagyon hideg van a nyitott ablakhoz, meg bömböl is a zene és a lakók se lennének oda az éjjeli zajért. Amit egyiptomi barátaink a fénykürttel oldanak meg. Hogy jobban látszódjon, be se kapcsolják a fényszórót, amúgy is van közvilágítás. A Kollektív Tudatra minden látványos eredménye azt fogja mondani az Egyéni Tudat, hogy kaotikus.

Az Egyéni Tudat Kollektív Tudat felőli határvidéke a jobbkormányos autó és közlekedés. Teljesen másképp használják az agyukat is. Mivel az angolok is balról jobbra írnak és olvasnak, izgalmas lehetett, amíg sikerült ezt beállítani. Lehet, hogy azóta se sikerült. A magyarok a jobbról balra betűírást váltották a latinra és mivel akkor még nem voltak gépkocsik, sose derül ki, hol lett volna a kormány, így balra került. Nálunk az a helyzet, hogy akiknek sikerült az alkalmazkodás, most azoknak szórják az észt olyanok a hatalomból, akiknek nem. De Japán is izgalmas a maga jobbkormányos forgalmával és a sokirányú, ráadásul 3 külön ABC-vel.

Az Egyéni Tudat minden szabályoz, amit csak tud, mert nem állnak rendelkezésésre a sokaság egyidejű kezelésének széleskörű lehetőségei. Így mindent a Külvilágra helyez át, amit csak tud. A legjobb az, ha sikerül a két agyféltekét összehangolni, hogy egymást erősítsék, ne kioltsák. Ám ez a feltupírozott ősemberek világában (oka a gyors evolúciós és technikai fejlődés) még olyannyira fantasztikum, hogy valójában még a papok is röhögnek ezen, ha egymás közt kicsit túlisszák a misebort.

A MI hazai IT környezetünkben értelmezve a Kollektív Tudat egy netes tároló, ahonnan minden lehívhatsz, sőt, ott is tárolhatod az anyagaid. Míg az Egyéni Tudat a Te saját HDD-d, ami azért csak a Tiéd. Az Egyéni Tudatnak az emelkedés során figyelnie kell arra, ha az Egység felé tör, le kell mondania az Egyén-iségéről, különben ellenséggé válik (egy idegen testté, amire válaszreakciót ad a kollektív tudat immunrendszere). Jobb inkább azonnal behúzni az ÉlményParkba, mert ott a saját dimenziószámodon is találsz Neked való világot.