2013. április 20., szombat

Emberi fejlettség


Ez a téma később fog érintkezni a halálkutatással. Mivel itt még csak az értelmezési kereteket állítjuk fel, igyekszem érthető lenni minden civilizáció számára. Ugyanis az, hogy egy ember mennyire fejlett, függhet attól, ki és honnan tekint rá. Pont olyan ez, mint az, hogy ki az angyal és ki a démon is attól függ, honnan nézel rá. Ha föntről, akkor démon, ha lentről, akkor angyal.

Afrikában végeztek egy érdekes kísérletet. Gyerekeket ültettek körbe és adtak nekik egy darab valamit. Letették középre és várták, mi lesz. Senki nem nyúlt érte. Amikor kérdezték őket, miért nem, azt felelték, ha érte nyúlt volna ő, akkor a többi szomorú lett volna. Ez rendkívül fejlett gondolkodásra vall, ám azóta is sárkunyhókban élnek, míg akik pofátlanul elvették volna még úgy is, hogy megverik vagy kinyírják volna érte a többit, már űrhajókat lövöldöznek a világűrbe.

A hunokat azért tekintették nomádoknak, mert nem tekintették a földet a magántulajdon alapjának. Az európai nehézlovasság akkor alakult ki, amikor először meglátták a hunokat, akiknek még a lovaikat is fémpáncél borította. Persze egyszerűbb mindenkit lebarbározni anélkül, hogy ismernénk az okokat. Az indiánok a skalpolást a fehérektől vették át, akik így igazolták a fejpénzért járó összeget. Ezt azért ha valaki továbbgondolja, eljut olyan következtetésekhez, amiket egy mai európai ember nem szívesen hallgatna.

Az emberi fejlettséget alapvetően két tényező határozza meg:

1. Társadalmi fejlettség
2. Technikai fejlettség

Így nézve az USA már nem is áll annyira jó helyen. A jelen tendenciák arra engednek következtetni, hogy átvették a fehér ember szerepét, a világ többi részére pedig kezdik ráilletni a barbár jelzőt, hisz ők milyen fejlettek. A Római Birodalom idején is az volt a tendencia, hogy a környező népek társadalmai sokkal fejlettebbek voltak egy átlagrómainál, csak a rómainál volt a kard. A mai tendencia is hasonló. Egy átlagamerikairól mindenkinek meg van a véleménye, aki a világ más részein lakik, mégis amerika játssza a nagymenőt úgy, hogy joga van intézkedni a világ szinte bármely pontján, míg az USA tabu. A kínaiak kijöttek azzal, hogy járőrözni fognak amerika partjainál a nemzetközi vizeken úgy, ahogy az amerikaiak teszik mindenhol. Amerika erre úgy felelt, hogy azt ők agressziónak fogják értelmezni.

Na ez a baj az emberiséggel, ha kijutunk a világűrbe.