2013. április 20., szombat

Van-e halál vagy sem?


Első és legfontosabb: mit hiszel azzal kapcsolatban, mi történik Veled a halálod után. A második a beérkező különféle információk, melyek kapcsolatban vannak a hologrammal. Az első kevésbé mérhető és határozható meg azon túl, hogy a halállal kapcsolatos tudásanyagod nagymértékben befolyásolhatja. A másodikra már fel lehet állítani egyfajta törvényszerűséget, ám a kellő tudásszint nélkül ez is csak sötétben tapogatózás.

Egy ismerősöm mesélte, hogy fura álma volt a lányának. Valaki elől menekült egy irodaházban, aki az egyik irodában elkapta és megölte. Az izgalmas az volt a dologban, hogy maradtak emlékei konkrét adatokról, mint név és dátum. Utánanézett a dolognak és kiderült, tényleg volt ilyen nevű ember és valóban megölték. Úgy, ahogy az álomban látta. Arra jutottak, ha ez az esemény nem történik meg, a lánya sem születik meg. Logikai feltételezés lehet az, hogy megszületik, csak mással.

Ha a racionális gondolkodással haladok tovább ezen a szálon, arra juthatok, hogy legalább kétféle értelmezése lehet a halálnak. Az egyik föntről értelmezi, a másik lentről. Ha az emberi test csak üres porhüvely (Steven Hawking: biológiai robot tudat és szabad akarat nélkül), amiben a tudat mozog csak, akkor nincs olyan, hogy halál, hisz a tudat utána átugrik egy másik testbe. Ha lentről értelmezem az egyes emberek szintjén, akkor nyílvánvaló, hogy ha az ember elhunyt, akkor nincs többé (abban a valóságban), vagyis meghal.

Megjegyzem az ezotéria ide vonatkozó linkje az, hogy ha mondjuk egy beszorult élethelyzetbe kerülsz, amiből nem tudsz továbblépni (házasság, munkahely, baráti kapcsolatok), akkor az edott valóságban meghalsz, ám ezzel egyidőben nyílik egy másik - teljesen ugyanolyan - valóság, ahol el tudod hárítani a blokkot és minden mehet tovább. Te nem fogsz erre emlékezni és a környezeted sem... abban az új valóságban! A régiben (ha az okafogyottá nem válik és nem szűnik a haláloddal meg) pedig szépen eltemetnek és megy tovább az élet nélküled úgy, hogy erről Te nem is tudsz. Nekem sikerült tudatkommunikációval átszólnom egy ilyen eset után az anyámnak, amikor a fátyolfilm mutatta, hogy belefulladtam a kádba fürdés közben.

Láttam magamat, ahogy nem jövök föl a víz alól, amikor a hajamat mostam. Itt minden szépen ment tovább, ahogy szokott. A világ enyhén más lett, ám ha valaki nem tölt el éveket a semmiben, akkor ez számára nem érzékelhető. Az apró dolgokat úgy tudod észrevenni, ha semmi sem történik az életedben évekig. Vagyis ha a halált akarod kutatni (vagy akár az életet, ahogy jobban tetszik), az a jó megfigyelői pozíció, ha annyira nem történik semmi az életedben, hogy azonnal észreveszed azokat az apró dolgokat, amik fölött elsiklanál, ha az életed eseményekkel lenne tele. Elindultam egy boltba és közben gondolatkommunikációval mindent elmagyaráztam anyámnak.

Visszaemlékezve olyasmit mondtam, hogy egy másik ugyanolyan világban vagyok. Ő leélheti az életét és amikor meghal, valószínűleg (akkor ezt biztosnak éreztem, olyan stabil volt az információ) ugyanide kerül a tudata, ahol élek és minden folytatódik tovább. Ez amolyan Inception feeling, ám komoly téttel merném megjétszani, hogy ez áll a legközelebb a valósághoz. Amiért meg kellett halnom, az egy tanulnivaló (lehet Anyámnak) és a megtapasztalás után folytatódik tovább a film. Az élet filmje. A tapasztalat az, létezik olyan, hogy valaki gondolatbeszélgetést folytathat egy halottal, hisz Velem megtörtént, bár paradox módon Én voltam a halott. Ez amúgy újabb kérdést vet fel, mégpedig azt, hogy akkor Ti (akik ezt olvassátok) kik vagytok?

Egy átlagember fél a haláltól, sőt, azt hiszi, ez az egy élete van. Az eredeti kereszténység tele volt reinkarnációs tanokkal, amiket időközben kivettek belőle. Az első keresztény vártanuk is bátran néztek szembe a halállal, mert tudták, hogy valójában nem halnak meg. Tehát egyáltalán nem mindegy, mit hiszel és mit tudsz a világról. Később elmesélem az ezoterikus társaságokban szerzett tapasztalataimat, amiben egy közös vonás van: sokan meséltek olyat, hogy csodával határos módon éltek túl baleseteket. Lehet, nem is élték túl, hanem egy Alsóbb Világban kötöttek ki, ahol lehet, hogy a mester lett az isten. Ha tudathálózati struktúrában látom a helyzetet.